Jump to content
Sign in to follow this  
betinka

Budyń grysikowy

Recommended Posts

Dla dzieci (i nie tylko :)) polecam taki budyń grysikowy

Co jest potrzebne:

* 9 łyżek cukru

* 9 łyżek kaszy manny

* 1 litr mleka

* 2 łyżki masła

* 2 łyżki wiórków kokosowych

* 1/2 torebki cukru waniliowego

Jak zrobić taki budyń:

Mleko zagotuj z cukrem. Powoli, ciągle mieszając, wsypuj kaszę mannę. Gdy masa zacznie się gotować i gęstnieć, zdejmij garnek z ognia, dodaj masło, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, wymieszaj. Masę wlej do skropionej wodą formy o średnicy 25 cm. Wstaw na 5-6 godzin do lodówki. Pokrój w kosteczkę, przed podaniem posyp cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi. Polecam robilam to i bardzo smaczne zycze smacznego

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×